Afterpay is een veilige methode

Pay-by-mail (ook wel Afterpay genoemd) is een betaalmethode waarbij klanten producten en diensten per post betalen. Deze manier van betalen is handig omdat klanten kunnen betalen zonder dat ze naar de winkel hoeven. Veel mensen zijn echter niet op de hoogte van deze betaalmethode of hoe ze deze moeten gebruiken. Afterpay is een veilige manier om online te betalen doordat er gebruik wordt gemaakt van een pincode en een verificatieproces bij het doen van betalingen. Al met al maakt deze service online winkelen gemakkelijker en veiliger.

Een van de redenen waarom Afterpay een veilige manier is om online te betalen, is omdat het extra beveiligingsfuncties biedt, zoals een pincode en een verificatieproces bij het doen van betalingen. Bij een pincode moet de klant de pincode invoeren voordat hij een betaling doet. De klant moet zijn pincode kennen voordat verkopers hun betaling kunnen accepteren. Door klanten te verplichten hun eigen persoonlijke identificatienummer (PIN) te kennen, maakt afterpay online winkelen veiliger dan traditionele vormen van betaling. Om het maximale niveau van online veiligheid te garanderen, vereist Afterpay ook dat klanten een verificatieformulier invullen bij betalingen met hun pinpas. Dit formulier verifieert dat de klant de juiste betaling doet voor de handelaar die hij probeert te betalen. De klant moet zijn persoonlijke gegevens samen met het nummer van zijn bankpas invoeren en een automatisch antwoord controleert de informatie. Als alles overeenkomt, keurt het systeem de transactie goed. Met behulp van deze twee beveiligingsfuncties zorgt Afterpay ervoor dat alleen goedgekeurde klanten betalingen kunnen doen met hun betaalpas.

Afterpay is gemakkelijk te gebruiken omdat klanten slechts drie dingen hoeven te weten: hun e-mailadres, het e-mailadres van de handelaar en hun betaalmethode . De klant moet ook weten wat voor betaalmethode hij wil gebruiken; ofwel creditcards of betaalkaarten. Zodra die informatie bekend is, vullen klanten gewoon een formulier in en sturen het naar de handelaar. De handelaar ontvangt het formulier via e-mail en gebruikt het om de klant te betalen. Klanten ontvangen een e-mail van Afterpay met een link om hun aankopen te volgen en succesvolle betalingen te bevestigen.

Hoewel Afterpay online winkelen veiliger maakt dan traditionele betaalmethoden, vinden sommige klanten Afterpay ingewikkeld en moeilijk te gebruiken. Het systeem vereist dat klanten drie verschillende dingen tegelijk weten; hun e-mailadres, het e-mailadres van de handelaar en hun betaalmethode. Dit kan moeilijk te onthouden zijn als ze ook een nieuwe dienst gebruiken. Bovendien moeten klanten onthouden welk e-mailadres ze hebben gebruikt bij hun eerste Afterpay-transactie en dat adres elke keer gebruiken als ze een nieuwe betaling doen.

Hoewel Afterpay veiliger is dan traditionele betaalmethoden, heeft het niet zoveel bescherming tegen fraude zoals traditionele betalingsvormen hebben. Klanten kunnen nog steeds geld verliezen bij het gebruik van Afterpay als ze hun pinpas gebruiken in plaats van hun creditcard. Het verliezen van geld van een pinpas komt meestal voort uit het betalen van grote bedragen voor kleine aankopen. Dit kan gevaarlijk zijn, aangezien voor veel aankopen geen grote bedragen nodig zijn, maar toch persoonlijke identificatienummers (PIN’s) nodig zijn. Niet voor alle aankopen zijn persoonlijke identificatienummers vereist, dus het gebruik van een nummer voor niet-goedgekeurde aankopen kan later problemen voor klanten veroorzaken.

Over het algemeen is Afterpay een veilige manier om online te betalen omdat het gebruikmaakt van extra beveiligingsfuncties zoals een verificatieproces en een pincode. bij het doen van betalingen. Hoewel deze functies nuttig zijn, zijn er nog enkele nadelen aan het gebruik van deze methode als de eerste ervaring van een online shopper met beveiligingsmaatregelen in de handel. Je hebt ook een overzicht met afterpay winkels of riverty winkels waar achteraf betalen het credo is. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ajax-loader