Game muis kopen waar moet je op letten

Zoek naar een goed ontwerp voor de Game muis

Glorious koos voor een in deze klasse gebruikelijke open constructie, waarbij de ketel de nodige zeskantige gaten heeft om gewicht te besparen. Je vindt gaten aan de boven- en onderkant, maar niet aan de zijkanten. Glory heeft daar waarschijnlijk wat gewicht toegevoegd. Glorious rust de Model D uit met een vrij brede met stof beklede kabel. Het netsnoer is mooi en flexibel, zodat het niet verstrikt raakt in allerlei ongewenste bochten.

Bij de MM710 is gekozen voor de opengewerkte kast, die gebruikelijk is in deze klasse. Er zijn zeskantige gaten aan alle kanten van de behuizing, voornamelijk om gewicht te besparen. Het bespaart niet alleen gewicht, het zorgt er ook voor dat de behuizing stijver aanvoelt, wat prettig is. Zo’n klein muisje is ook heel welkom.

Ergonomie en eenvoudige bediening maken het hanteren tot een kinderspel. Het veelzijdige ontwerp opent ook voor u, de eindgebruiker, eindeloze mogelijkheden. Aangezien gamingmuizen al verkrijgbaar zijn tegen betaalbare prijzen, zijn ze een aantrekkelijk product voor zowel nieuwe gamers als computerveteranen. Zoek je dus een game muis dan moet je hier vooral op letter.

Zoek naar een goed gewicht

Een van de meer opvallende kenmerken van dit apparaat is de mogelijkheid om het gewicht eenvoudig aan te passen. Standaard heeft deze gamingmuis een totaalgewicht van 121 gram, wat verbeterd kan worden door in totaal acht contragewichten van 4 gram toe te voegen achter elk beschikbaar magnetisch zijpaneel. Zo kan het gewicht verhoogd worden tot ruim 150 gram.

Tegenwoordig heb je muizen die gewicht kunnen toevoegen, en gamingmuizen die zijn ontworpen om licht te zijn. Dus welke is het beste voor jou? Het beste is dat je ze allemaal hebt geprobeerd. Misschien speel je graag met een zware muis of een muis die bijna niets weegt. De beste game muis kopen kan dus heel gemakkelijk als je hierop let

Het gewicht van de beste gamingmuis is ook van belang. Veel gamers vinden zwaardere muizen vaak vervelend, die na urenlang gamen zelfs pijn kunnen doen aan hun polsen. We raden aan om ongeveer 100 gram per muis te nemen en dat is prima. Als je dit artikel interessant vond, lees dan ook onze gids voor het kiezen van de beste smartwatches.

Zoek naar een goede optische sensor voor de Game muis

Het is leuk om Corsair’s aandacht voor detail te zien. Deze muis is uitgerust met een van de beste sensoren op de markt en maakt gebruik van de indrukwekkende Pixart ADNS 3988-sensor. De sensor ondersteunt een maximale DPI van 12.000, maar de DPI kan naar behoefte worden aangepast. Dat is waar je op let bij de game muis.

Sensoren Er zijn twee soorten sensoren in gamingmuizen: optische en laser. Optische sensoren zijn geschikt voor zelfs de ruwste oppervlakken. Lasersensoren presteren echter beter op reflecterende oppervlakken. Lasersensoren geven meestal uitstekende DPI terug.

De sensoren van de muis moeten alle bewegingen correct en tijdig registreren. De meeste muizen hebben optische sensoren die niet werken op glazen oppervlakken. Wil je je muis op alle ondergronden kunnen gebruiken, kies dan voor een lasersensor. Gebruik ter bescherming van je draadloze muis altijd een muismat om overmatige slijtage te voorkomen.

Zoek naar goede software voor de Game muis

Voor sommigen is het ontbreken van software een nadeel, terwijl het voor anderen een enorm pluspunt is. Met plug-and-play kun je snel en gemakkelijk beginnen met gamen zonder je zorgen te maken over het installeren van software of het downloaden van content.

Ten slotte is er een grote variatie in de software die door de meeste fabrikanten wordt geleverd. Alleen Xtrfy heeft geen software. Bij de M4 en andere muizen van het Zweedse bedrijf stel je alles in door een combinatie van verschillende knoppen op de muis. Dit werkt niet per se, maar zorgt er wel voor dat je in alle situaties en op alle besturingssystemen instellingen kunt wijzigen. Als het gaat om bijbehorende software, zijn de pakketten van HyperX, Logitech, MSI en Razer verrassend beperkt. Pakketten van Glorious, en Roccat in het bijzonder, zijn veel uitgebreider en verrassend genoeg vonden we bij Trust ook weinig verandering in de vorm van Glorious software.

Bijna alle gamingmuizen (en toetsenborden) worden geleverd met software voor het programmeren, aanpassen en configureren van het apparaat. Naar onze mening maken Razer, Roccat, SteelSeries en Logitech de meest intuïtieve, flexibele en gebruiksvriendelijke stuurprogrammasoftware. Mad Catz en Mionix zitten hier ook dicht bij. Dat is dus belangrijk bij de game muis. Maar er is meer en daar gaan we onderstaand over verder.

Zoek naar een groot aantal knoppen

Het aantal knoppen verschilt per muismodel. Het is echter niet alleen het aantal knoppen waarmee rekening moet worden gehouden, maar ook de verdeling ervan. En vergeet niet de configuratie- en programmeeropties te controleren. Hoe dan ook, als je MMORPG speelt, heb je veel knoppen nodig.

Als je echter actiegames, shooters of first-person shooters speelt, zouden 4 tot 7 knoppen moeten volstaan. Maar zelfs in deze gevallen kan het goed zijn om wat extra knoppen te hebben om macro’s met specifieke acties op te nemen. Daarom kunt u ze configureren voor de meest voorkomende bewerkingen.

Met deze zelden gebruikte grip is het mogelijk om snellere kliksequenties te bereiken en behendige, korte en gecontroleerde bewegingen uit te voeren met frequente richtingsveranderingen. Claws worden met een vrij hoge resolutie gebruikt en worden op de lange termijn als vrij arbeidsintensief beschouwd.

Zoek naar een goed gevoel

Er is niets zo nostalgisch als je computermuis. Het herkenbare gevoel op je hand, dat je herkent van duizenden rolletjes, en de pad waar hij op zit. Maar het allerbelangrijkste: de pot die je wint en de herinneringen die je ermee creëert.

Het woord “jitter” komt uit het Engels en betekent “trillen” of “trillen”. Het kan ook worden omschreven als “flikkerend”, en dat is precies hoe het voelt voor de speler. Wanneer je muiscursor over het scherm trilt, beweegt hij niet erg soepel, maar maakt hij kleine sprongetjes.

We houden ook van hoe licht de muis is. Toch is dit vooral een persoonlijk gevoel, aangezien andere gamers misschien liever een stevigere muis hebben. De muis ligt ook lekker in de hand, waardoor je gamet zonder na verloop van tijd onrustig te worden. Je kan ook een game muismat zoeken die goed bij je past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ajax-loader